-
1963 - Kazimierz Frischke uruchamia produkcję brojlerów na gospodarstwie rodziców w Solcu Kujawskim, w ilości 4 000 sztuk brojlerów rocznie;
-
1974 - uruchomienie kolejnych ferm przez Kazimierza Frischke, Stefana Frischke
i Mariana Fryszke; łączna produkcja około 225 000 sztuk brojlerów rocznie;
-
1984 - dalsze zwiększenie produkcji brojlerów, wejście do grupy ferm Czesława Frischke; łączna produkcja grupy około 350 000 sztuk brojlerów rocznie;
-
1985 - na fermach braci Frischke rozpoczęto produkcję pasz dla drobiu na własne potrzeby;
-
1987 - założenie Przedsiębiorstwa Drobiarskiego "DROBEX" Sp. z o.o. przez Kazimierza Frischke, Czesława Frischke, Mariana Fryszke i Stefana Frischke, w celu wybudowania ubojni drobiu w Makowiskach;
-
1989 - uruchomienie ubojni drobiu o wydajności 500 sztuk kurcząt na godzinę;
-
1992 - wzrost produkcji brojlerów w GRUPIE DROBEX do około 1 100 000 sztuk rocznie;
-
1992 - uruchomienie zakładu wylęgu drobiu na potrzeby GRUPY DROBEX, w ramach nowo powstałej firmy "DROBEX - AGRO" Sp. z o.o.;
-
1992 - uruchomienie mieszalni pasz dla drobiu na potrzeby GRUPY DROBEX,
w ramach nowopowstałej firmy "DROBEX - PASZ" Sp. z o.o.;
-
1996 – uruchomienie ferm stad rodzicielskich na potrzeby GRUPY DROBEX;
-
1996 - uruchomienie zakładu przetwórstwa mięsnego;
-
1998 - uruchomienie zakładu transportu na potrzeby GRUPY DROBEX;
-
2001 - wybudowanie nowej ubojni drobiu w Solcu Kujawskim o wydajności 6 000 sztuk kurcząt na godzinę;
-
10.01.2002 - wdrożenie Systemu Kontroli Jakości HACCP;
-
3.09.2002 - uzyskanie prawa do produkcji i eksportu na rynki państw Członkowskich Unii Europejskiej;
-
13.03.2006 – uzyskanie certyfikatu International Food Standard (IFS) - standard do oceny produktów marki własnej przez Bundesvereinigung Deutscher Handelsverbände e. V (BVQi). Zakres certyfikacji obejmuje: Kategoria 3: Drób – schłodzony i mrożony. Ubój, rozbiór, magazynowanie i ekspedycja mięsa drobiowego. Produkcja tuszek, elementów i podrobów z kurcząt świeżych i mrożonych oraz produkcja surowych wyrobów mięsnych.